Als je gaat solliciteren naar een baan is het voor de werkgever belangrijk om te weten wie zijn of haar toekomstige werknemer is. Voor werkgevers is screenen belangrijk, zo kunnen ze fraude zoveel mogelijk voorkomen en inschatten hoe je zal functioneren in het bedrijf. Het aanvragen van een VOG of een cv check kan een werkgever helpen om te weten of de toekomstige werknemer integer en betrouwbaar is.

 

VOG; gedrag in het verleden

Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag, met deze verklaring weet de werkgever dat relevant gedrag in het verleden geen problemen zal opleveren bij je toekomstige baan. Je kunt een VOG aanvragen en deze ontvangen als je geen strafbaar feit hebt gepleegd in het verleden dat relevant is voor de baan. Bij sommige functies, zoals vrijwilligerswerk met minderjarigen, is een VOG aanvragen verplicht, deze wordt dan vaak wel vergoed.

Maar is alleen een VOG wel genoeg bij het screenen? De verklaring helpt alleen met de mensen die in het verleden fout zijn geweest en een strafbaar feit te hebben gepleegd, maar het is geen garantie op betrouwbaarheid. Ook is een VOG alleen voor relevante  strafbare feiten, terwijl het feit dat iemand überhaupt een strafbaar feit heeft gepleegd ook iets kan zeggen over de integriteit en betrouwbaarheid van de persoon. Een VOG focust zich op het verleden en niet zozeer op de toekomst.

 

CV check

Voor een completer beeld kan een werkgever kiezen voor een pre employment screening. Een goede controle van onder andere de feiten op een curriculum vitae van een toekomstige werknemer kan fraude en onnodige kosten voorkomen. Naar onderzoek blijkt dat op meer dan 70% van alle cv’s onwaarheden vermeld staan. Veel sollicitanten verfraaien de waarheid. Er wordt niet alleen over behaalde diploma’s, maar ook over het ontslag, de werktijd of het gevolgd hebben van workshops en masterclasses gelogen. Als werkgever wil je op je werknemer kunnen vertrouwen en de waarheid weten. Is de werknemer wel vrijwillig vertrokken bij de vorige werkgever en was zijn/haar positie wel zo uitgebreid als vermeld? Voor een werkgever is het een waardevolle investering om een professioneel screeningsbedrijf in te schakelen, op de lange termijn voorkom je nare gevolgen en de onnodige kosten.