Eerste dag naar school

Ik weet het nog als de dag van gisteren: mijn oudste kind ging kennismaken op de basisschool. Mijn zoon vond dit erg spannend, maar hij niet alleen, ook ik vond het spannend. Maar als snel vond hij het erg leuk! Hij heeft genoten van de jaren in groep 1 en 2. Hij ging echt met plezier naar school.

Groep 3

Er wordt altijd gezegd dat groep 3 een lastig jaar is, want je kindje leert dit jaar veel nieuwe dingen: lezen, schrijven en rekenen. Ook is er veel minder tijd om lekker buiten te spelen. Je kindje zit dus veel achter zijn of haar tafeltje in de klas. Mijn zoontje was erg leergierig en ook dit jaar ging het gelukkig erg goed met hem en hij ging, zonder enige problemen, over naar groep 4.

Huiswerk

Vanaf groep 4 kreeg mijn zoontje huiswerk. Eerst was dit nog erg weinig, maar elk schooljaar werd dit meer. Hij zit nu inmiddels in groep 7 en krijgt nu meerdere keren per week huiswerk mee naar huis. Ik vind het belangrijk dat hij zijn huiswerk op een rustige plaats maakt of leert. Hij heeft dus een eigen bureau en een kinderbureaustoel op zijn kamer gekregen. Hier kan hij nu dus, zonder afgeleid te worden door bijvoorbeeld zijn zusje, rustig zijn huiswerk maken. Als hij zijn huiswerk af heeft, zit hij ook nog regelmatig te tekenen achter zijn eigen bureau. Als hij straks naar het voortgezet onderwijs gaan, kan hij hier ook zijn huiswerk maken.

Groep 8

Volgend jaar gaat mijn zoon naar groep 8. De jaren zijn echt voorbij gevlogen. Hij heeft een hele leuke tijd gehad op de basisschool. Maar nu kijkt hij vooral uit naar het laatste schooljaar met als afsluiting de musical en het schoolkamp. En daar kijk ik ook zeker naar uit!

Gelukkig heb ik ook nog een dochtertje, zij zit de komende 5 jaar nog op de basisschool. Ik hoef dus gelukkig nog geen afscheid te nemen van deze fijne basisschool.